Avalik järelepärimine

23.09.2017

Austatud Jevgeni Ossinovski

Kehtna vald kavandab Palukülas Hiiemäe kinnistul ulatuslikku ja suuremahulist metsaraiet.1 Metsaraie osas käib kohtuvaidlus (haldusasi 3-16-2272), metsaraie teostamise soov on tõendatav aga menetlusosalisena ei saa allakirjutanu kohtuvaidlusega seotud detaile ja tõendeid avalikustada. Paluküla hiiemägi on ajalooline looduslik pühapaik, kus rahvuskultuuri ja loodususu üldteada tavade kohaselt on metsaraie keelatud. Kehtna vallas kohaliku omavalitsuse valimistel sotsiaaldemokraatide (SDE) nimekirjas kandideeriv Illar Olesk saatis Kehtna vallavalitsusele looduslikus pühapaigas metsaraiet toetava kirja2. Kirjas on tõendamata (laimavad) väited, kiri on ülbe ja solvava tooniga. Palun Teil tutvuda oma erakonna liikme kirjaga ning seejärel palun Teie kui SDE esimehe selgitust ja kommentaari. Kas SDE ridades kandideeriva Illar Oleski vaated, mille järgi looduslikke pühapaiku ehk hiisi võib kahjustada, rüvetada ning hävitada, sobivad sotsiaaldemokraatide põhimõtetega? Kui põhimõtted erinevad, kuidas on sattunud SDE ridades valimistel osalema selliste vaadetega inimene? Millised on SDE kavandatavad sammud looduslike pühapaikade, sealhulgas Paluküla hiiemäe kaitseks?

Poliitilise tasakaalu huvides tuleb märkida, et looduslikus pühapaigas metsaraiet kavandava Kehtna valla vallavanem on rahvuslik-konservatiivse IRL-i liige Indrek Kullam. Paluküla hiiemäe hävitamise algataja (Paluküla Puhkekeskuse detailplaneering) on kohaliku omavalitsuse valimistel Rapla vallas esinumbrina kandideeriv reformierakondlane Kalle Toomet. Saatsin aastaid tagasi (2011) kirja Reformierakonna juhatusele, tollane valitsuspartei ei pidanud vajalikuks vastata.

Lugupidamisega

Aivar Jürisalu, Paluküla Hiiemäe Hoiu Seltsing

/allkirjastatud digitaalselt/

Aivar Jürisalu

 

Paluküla küla

Kehtna vald, 79019, Rapla maakond

e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

1 https://palukyla.maavald.ee/uudised/5061-kohus-arutab-palukula-hiiemetsa-raie-kavasid-ja-lubatavust



2https://atp.amphora.ee/kehtnavv/index.aspx?itm=107799&o=106&u=-1&o2=-1&hdr=hp&tbs=all

https://palukyla.maavald.ee/dokumendid/5073-13-09-10230-2017-illar-oleski-kehtna-vallavalitsuse-raieplaane-toetav-kiri