b_300_300_16777215_00_images_gallery_eha-metsallik_hiiesober_kiur-kaasik_1.jpg
Ta elab Paluküla hiiemäe lähedal, vana Harjumaa ja Järvamaa piirialal kõrvalises kohas, kus karud liiguvad ja tema mesipuid puistavad. Ta on inimene, kes austab põlisrahva pärimust ja vahetut suhet metsiku, isepäise, ise toimetuleva alistamata loonaga. Ta hoiab ja kannab edasi Paluküla hiiemäe pärimust, ja aitab koos abikaasaga korraldada tähtpäevi Paluküla hiiemäel. Viimastel aastatel on ta korduvalt esinenud kohalikus ajakirjanduses Paluküla hiiemäe ja põlisrahva metsade kaitseks ning teadvustanud ka muid ümbruskonna pühapaiku. Ta on kaitsnud südikalt Kõnnumaa maastikukaitseala teemalistel ja muudel nõupidamistel Palukyla hiiemäge raiujate ja arendajate eest.“
Hiie sõber vöötati väevööga ning talle anti hiie sõbra kirves.
Paluküla hiiemäe kaitsmise eest antakse hiie sõbra nimetus juba teist korda. Lembi Välli, Arvi Sepp ja Toivo Sepp said hiie sõbraks juba 2009. aastal, kui oli oht, et pühale mäele rajatakse spordikompleks. Tänavu küsitakse EASilt raha, et rajada Palukülla Haldjamaa teemapark, mis ei arvesta üldse kohalikku pärimust.
Mullu kuulutati hiie sõbraks pärimuse tutvustaja, nüüdseks juba kahe hiieraamatu autor Ahto Kaasik, tunamullu kolme hiiefilmi ja lugematute loodusfilmide autor Rein Maran.
Sündmusel anti üle ka 19 hiite kuvavõistluse auhinda ning tunnustati 12 hiiesõbralikku tegu.
Viru mere tagant tõi tervisi soome omausuliste organisatsiooni Taivannaula esindaja Patrick O´Rourke. Muuhulgas andis ta teada, et Eesti eeskujul algatatud hiite ülevaatuse käigus on Taivannanula juba registreerinud 500 ajaloolist looduslikku pühapaika.
Maavalla Koda kinkis ERMi direktorile Tõnis Lukasele tänutäheks keraamilise lohukivi. 
Regilaule laulsid lõi LÜÜ-TÜRR ja Õie Sarv, kes tõi ka omalt poolt austatavatele ande, pilli mängis Mooste Rahvamuusikakooli ansambel. Pidulaua eest hoolitsesid Maavalla Koja perenaised. Kõik pakutav oli kodumaine ning oma tehtud.
Andres Heinapuu
Maavalla Koja kirjutaja
56 932 353
Sündmus teleuudistes:
http://www.err.ee/…/aasta-hiiesobra-tiitli-sai-eha-metsallik
https://reporter.postimees.ee/…/reporter-puhapaikade-gurud-…
Kiur Kaasiku fotod Hiie väe sündmusest: https://www.facebook.com/pg/hiievagi/photos/?tab=album&album_id=1648136065207201
Kuvavõistluse auhinnatöid vt: https://www.maavald.ee/…/5108-20-11-10230-2017-hiite-kuvav-…
Hiiesõbralikud teod on üles loetud: http://hiiepaik.ee/…/hiiesobralikud-tegemised-saavad-tanat…/